Jegyes fotózás

jegyes fotózás – e-session – Budapest

Nem szereted ha fotóznak? A párod kifejezetten utálja?

Ha a fenti kérdések közül az egyikre “igen” a válasz, akkor a jegyes fotózás kifejezetten ajánlott számotokra. Kutyaharapás szőrével… ahogy a mondás tartja, és van benne valami ez esetben is:

Amennyiben mindkét kérdésre  “igen” a válasz akkor szinte kötelező számotokra!

esküvő és jegyes fotózás budapest
Nem állítom, hogy meg fogod szeretni (bár már erre is volt néhány példa! 🙂 ), ha fotóznak… beállítanak… stb. Elhiszem, hogy a fotózás egy idegen közeg számodra, de a párodért meg kell tenned, ha fontos számodra az ő kívánsága. Azt viszont garantálom, hogy egy vidám élmény lesz, és az esküvőtök napjára semmi feszengés nem lesz, kivéve ha a leendő anyós nem talál parkolóhelyet 🙂

Röviden, miről van szó:

Manapság egyre divatosabb nálunk is a jegyes fotózás. Természetesen a jelenséggel együtt megjelentek azok a vélemények, miszerint

… ez már megint csak egy új tükk amivel lehhúzhatják a párokat a fotósok!

Nos, amikor jegyespárokkal történő egyeztetés során ez a szolgáltatás felmerül, és az értelmét firtatják, egyetlen kérdést szoktam feltenni:

Mikor készült rólatok egy olyan képsorozat (nem mobilos), amit bárkinek, bármikor büszkén megmutatsz?

Jegyes fotózás az esküvő előtt

Jegyes fotók, “civilben” (e-session) még esküvő előtt. Mintha elhívnátok egy randira, hogy lőjek pár képet rólatok 🙂

Összenézés, vállmegvonás, mosoly, rámnézés…. és a válasz: SOHA! Hazudnék ha azt mondanám, hogy 100%-ban, de…. 95%. 🙂

Jegyes fotózás, más néven: (e-session)

A jegyes fotózás ( Engagement-session, röviden e-session ) tulajdonképpen sokban hasonlít az esküvői kreatív fotózáshoz. Egy nagy különbség azonban van: itt “civil” ruhában álltok a kamera elé. Csak egyszerűen, mintha még a “reklámkorszak” elején randiznátok. Figyelve a részletekre, de azért önmagatokat adva…. és ezt most le is fényképezi valaki. Ha kell, diszkréten a háttérbe húzódva.

Ugyan mire jó ez?! Már annyi kép van rólunk! Nyaralás, szülinapok, kirándulások…

Ez lehetséges. De gondolj csak bele! Hány olyan kép készült eddig rólatok, amelyik hasonlóan az esküvői képekhez szép környezetben, megfelelő minőségben készült? Spontán, vagy beállított kép ez most nem is olyan fontos.

Fontosabb, hogy valaki csak Titeket fényképez, és ráadásul fényképész is az illető. Figyel arra a jegyes fotózás során, hogy valóban előnyösen, jól mutassatok a képeken. Arra törekszik, hogy átgondolt, kreatív, esetleg különlegesen megvilágított képek szülessenek.

Más eredményt garantál ez a rákészülés, mint amikor “selfi”-t csináltok magatokról, vagy valamelyik családtag “lekap”. Tapasztaltad talán, hogy az sem az igazi, ha egy turista kezébe nyomod a gépet. 🙂

Ha már érzed az előnyeit, álljon itt még egy nagyon fontos szempont:

Ismerd meg esküvői fotósodat munka közben is, már a jegyes fotózás alkalmával!

A magam részéről ezt szempontot tartom a legfontosabbnak. A jegyes fotózás remek alkalom arra, hogy megismerkedjünk. Megismerjétek látásmódomat, mit tartok lényegesnek, hogyan komunikálok.

Megismerem én is a Ti igényiteket, lehetőségünk adódik kiismerni egymást, hogyan tudunk majd a leghatékonyabban együttműködni az esküvői kreatív fotózás alkalmával.

Mindezzel sok időt spórolhatunk meg az esküvő napján. Ezáltal több idő marad a fényekre, beállításokra, stb. Idő idő …. bizony ez fontos szempont lesz azon a napon. 🙂

Mégsem ezt a fotóst választom!

Ez is lehet a jegyes fotózás eredménye. Ez mindenképpen megóv benneteket egy kellemetlen élménytől az esküvőtök napján. Szembesülhettek a ténnyel: referenciái ellenére mégsem ezt az esküvői fotóst választjuk.

Egyszer egy konkrét esetben, kedves kolléganőmmel együtt kaptunk megbízást egy esküvő fényképezésére, mert a jegyespár a jegyes fotózást követően úgy érezte, nem azt kapja amit szeretne az általa korábban már kiválasztott fényképésztől. Ennek oka nem az volt, hogy a kiválasztott fotósról kiderült, hogy képzetlen, vagy neveletlen lett volna, sőt, neves, és keresett fényképészről volt szó. Viszont az a stílus amit ő képviselt, nem passzolt a pár  egyéniségéhez igényeihez. Nem ment gördülékenyen a komunikáció. Mindez a jegyes fotózáson derült ki, tíz nappal az esküvő előtt.

A jegyes fotózás ára pedig elényészó a teljes esküvői fotózás, a fotókönyvek, egyéb szolgáltatások teljes árához képest, ha költség oldalról nézzük.

Kedvcsinálóként nézzetek meg néhány képet a fotógalériában.
jegyes-wiki


Hozzászólások lezárva.