Mire számíthattok tőlem?

Egyet leszögezhetünk: nem attól lesz valaki esküvői fotós, mert van “fotómasinája” és fotózgat néha esküvőkön egy kis jövedelem kiegészítés reményében.

Aki ezt hivatásszerűen csinálja annak állandóan azon pörög az agya, hogyan tud még jobb lenni? Az én agyam is ezen pörög. 🙂

Esküvői fotós Budapesten

polgári szertartás elkapott pillanat

Nem elég, ha ott vagyok és csak dokumentálok

Néhány szó rólam…

Ide most mindenféle kedvcsináló szöveget kellene írnom… ilyen fotóművész vagyok, olyan díjnyertes esküvői fotós … stb. Marketing szempontból biztosan jól mutatna. Sok ilyet lehet olvasni, de ezt meghagyom annak aki ebben hisz, és annak aki erre kíváncsi.

Ami tény: több mint tíz éve fényképezek esküvőket hivatásszerűen. Ebből élek, de…. teljesen mindegy, hogy kinek milyen csodálatos fotókat készítettem korábban, mert

tisztában vagyok vele, hogy a Ti számotokra egy dolog fontos: a Ti esküvőtökön, az adott körülmények között milyen képeket készítek a számotokra.

Ennek az elvárásnak megfelelni, ez jelenti az igazi kihívást egy esküvői fotós munkájában. Mindegy milyen hazai, vagy nemzetközi díjakkal rendelkezik, és hogy volt-e az év esküvői fotósa, vagy mennyire van tele a közösségi portál a fotóival.

Hivatalos megfogalmazásban: alkalmazott fotográfus vagyok. Mit jelent ez?

Az alkalmazott fotográfus olyan alkotó gondolkodású szakfényképész, aki magas
gondolati és esztétikai színvonalon képes a legkülönbözőbb fénykép felhasználási
területekhez (reklám, illusztráció, riport, stb. akár nyomtatásban, akár elektronikus
megjelenítésben) kapcsolódó fényképészeti megbízások teljesítésére (forrás: http://szakkepesites.hu)

Az esküvőre – mint téma – a riport, és az illusztráció vonatkozhat. No persze van, akinél a reklám is. 🙂 A legtöbb esküvői fotós alkalmazott fotográfus, és ez szakmai végzettséget (minimum OKJ) jelent. Természetesen vannak ebben a témában is fotóművészek, de akadnak szép számmal “fotóművészek” is.

Természetesen, mint fényképész, esküvői fotós rendelkezem bizonyos látásmóddal, művészi beállítottsággal, és reményeim szerint ezek megtalálhatóak az általam készített képekben.

Nem ezeknek rendelem alá azonban ténykedésemet, hanem azt felhasználva, reményeim szerint olyan képeket készítek majd, amelyek elnyerik a Ti tetszéseteket is, nem csak az enyémet. 🙂

Az nagyon nem szerencsés, ha csak a fényképésznek tetszik a kép, a megrendelőnek pedig nem annyira.

Mit gondolok az esküvői fotós és a jegyespár együttműködéséről?

Ebben hiszek: az én dolgom , hogy tudásomat, technikai eszközeimet (és asszisztensemet 🙂 ) egyetlen cél szolgálatába állítva esküvőtök napján a lehető legjobb, legszebb képeket készítsem el számotokra a referenciáim alapján elvárt stílusban, és minőségben. Erre kötünk szerződést, ezért fizettek, tehát ezt várhatjátok el tőlem.

Azt gondolom, hogy elsősorban a Ti értékelésetek szerint legyen jó, amit csinálok. Mindenki más ez után jöhet a sorban.

Nem próbállak rávenni benneteket semmire, ami tőletek idegen, legyen az helyszín, trendi beállítások, kompozíciók. Ez persze a  részetekről a velem megosztott információk után kialakított közös döntések eredménye kell, hogy legyen.

Kommunikálnunk kell!

Én minden esetben elmondom, mit hogyan tennék, de a végső döntés mindig a tiétek lesz. A végső cél az, hogy olyan fotók szülessenek, amelyek számotokra kedvesek, nektek tetszenek majd.

E cél magvalósításához minden esetben szükséges a jegyespár, a Ti pozitív hozzáállásotok is. Semelyik esküvőfotós nem képes egyedül, a pár segítsége nélkül megfelelően dolgozni, alkotni. Itt most nem csak arra gondolok, hogy legyen elég idő, hanem:

Legyen ez számotokra is fontos! A Ti jövőbeli emlékeiteket szeretném elkészíteni 🙂

Hozzászólások lezárva.