Esküvői fotózás ahogy Ti elképzelitek!

Fejtörést okoz a keresgélés? Kérdéseid vannak?

Válaszolok a kérdéseidre.

Probléma-, és csalódásmentes együttműködést kínálok.
Van számodra egy exkluzív ajándékom!

Kérj ajánlatot!Ajándék fotókönyv

Nézzük meg együtt, mely kérdések okozzák a legnagyobb fejtörést egy jegyespárnak esküvői fotós keresése közben!

A jegyespárokkal történő szerződéskötés után faggatózni szoktam egy kicsit. Megkérdezem, hogyan sikerült rám találni, milyen szempontok alapján döntöttek mellettem, és mindig felmerül egy nagyon fontos kérdés:

“Milyen problémákba ütköztetek keresés közben? Mi bosszantott benneteket leginkább?”

Szinte mindig ugyanaz a néhány téma jön szembe:

 • Rengeteg esküvői fotós van a neten!
 • Szerintem nagyon sokan arcátlanul nagy összeget kérnek egy egynapos munkáért!
 • A Facebookon találtam, tetszettek a képei, de nem volt honlapja.
 • Úgy érzem néhányan fél méterrel a talaj felett járnak.
 • Fülük botját nem mozgatták az ajánlatkérésünkre.
 • Többeknek nem találtam árat a honlapjukon, így nem volt bizalmam.
 • Nem tudott értelmes, egyértelmű ajánlatot adni, úgy kell kihámozni a lényeget.
 • Tetszettek a képei, de akkora összeget mondott…
 • Más összeget írt az ajánlatában, mint a személyes egyeztetés során.
 • Csupán néhány fotó volt a referencia oldalán.
 • Elkésett az egyeztetésről és ápolatlan volt.
 • Nem akart szerződést kötni!

Hasonlóak a tapasztalataid? Joggal érezheted magad bosszúsnak, tanácstalannak. Tejesen igazad van:

Tényleg túl sokan vagyunk!

Hogyan találod meg fényképészedet tízmillió esküvői fotós országában?

Hogyan találod meg azt a fényképészt, aki ár-érték arányban megfelel számodra?

Hogyan találod meg azt az esküvői fotóst, aki a te elképzeléseid, igényeid szerint dolgozik, és együttműködő partnerként tekinthetsz rá? Röviden: megbízhatsz benne.

“Akkor most milyen szempontok alapján keressek esküvői fotóst?”

Elárulok egy titkot: 10+ év alatt számtalan esetben találkoztam, beszélgettem olyan párokkal, akik utólag csalódtak a fotósukban. Rájöttem, hogy a legtöbb esetben két dolog vezetett a csalódáshoz.

Az első, és leggyakoribb ok: nem mérték fel előre milyen fotóanyagra számíthatnak az egyébként “jó áron” hirdetett fotóstól. Még a referenciákat sem nézték meg. Igaz, hogy olcsó volt, de nem készültek értékelhető képek. Mindegyik csalódott pár ezt mondta utólag:

“Akkor még örültünk, hogy találtunk végre egy olcsó fotóst. Azonban ha most kellene döntenünk,
nem sajnálnánk rá +30-40e Ft-ot, látva mire mentünk egy „baráti” áron dolgozó kollégáddal.”

A második ok: Utólag kiderült, hogy plusz pénzt kér az utómunkáért, a retusálásért, a nagy felbontású képekért. Kiderült, az is, hogy az árban csak a fotózás volt benne, semmi más:

“Végül még többet fizettünk, mintha azt a fotóst bíztuk volna meg, aki ugyan drágább volt, de benne volt minden az árban.”

Hogyan kerülheted el a csalódást? 

Nehéz dolgod van ez biztos. Tudom, sok olyan fotós kerül(het) látókörödbe, aki fotóamatőrként az esküvői fotózásra pusztán hétvégi jövedelemkiegészítésként tekint. Azt is tudom, hogy Te nem ilyen „kollégára” szeretnéd bízni esküvőtök fényképezését.

“De hát mindenki azt állítja magáról, hogy ő a legjobb! Őt válasszam!”

Tisztában vagyok azzal is, hogy mindenki azt állítja magáról, hogy ő a legjobb és rá van szükséged. Ha végig nézed egy-két fényképész oldalát, akkor hamar rájössz, hogy irtó nagy a szórás árban és a referenciákban. Sokan adnak nagyon magas árat, mondván: esküvői költségvetés mindent elbír! Számos portfólióban találsz agyonretusált, „agyonfotosoppolt” képet, mert gyakorlat, tapasztalat nélkül nehéz eltalálni a jó ízlés határát.

Azt hiszem, némi keresgélés után megfogalmazódott benned is:

„Nem is könnyű feladat a számunkra megfelelő esküvői fotóst megtalálni, hiába vannak baromi sokan!” 🙂

Szeretnék segíteni neked, mert van megoldás!

 

Esküvődet nem lehet megismételni, tehát jól kell választanod! Ezért szeretnék néhány gondolatot megosztani veled, hogyan kerüld el a csalódást, bosszúságot.

Ehhez azonban előbb egy, két… na jó, legalább 10 tévhitet muszáj eloszlatnom.

 1. Majd az ismerősömet elhívom, mert jó képeket készít.
  Önmagában az, hogy a környezetedben van valaki, akinek van egy komolynak tűnő gépe és szép fotókat tud készíteni, még nem fog tudni helytállni egy esküvőn. Ezt sajnos számtalan, utólag csalódott menyasszony elmesélhetné neked is.
  Azonban te nem fogod ezt a hibát elkövetni! Nem ismerősödet, barátodat kéred fel, kockáztatva ezzel a végeredményt. Ráadásul elveszíthetsz egy jó barátot. 🙂
 2. Az olcsó fotós is jó lesz, a drágább csak „le akar húzni”!
  Szinte szabályszerű, hogy az olcsó kategóriában (60-100e ft egy egész napos esküvőre) nem fogja tudni az elvárható szintet produkálni sem technikailag, sem tartalmilag. Ennek egyszerű oka van. Aki ennyiért vállal esküvői fotózást, az nem rendelkezhet az ehhez elengedhetetlenül szükséges technikai eszközökkel, és valószínűleg tapasztalattal sem. Ez pedig azért van így, mert bizonyos bevétel alatt nem lehet kigazdálkodni egy valamirevaló eszközpark árát még akkor sem, ha az illető minden hétvégén esküvőt fotóz. Ez tisztán matek.
  Természetesen van olyan eset, amikor valakinek a keretek miatt egyszerűen nem fér bele a magasabb ár. Ez egy fontos szempont. Azonban manapság egy esküvő költségvetéséhez képest egy közép kategóriás fényképész (140-180e ft egész napra) nem jelent megoldhatatlan feladatot. Hidd el, nem érdemes a fotózás rovására megnyirbálni, lehúzni a költségvetést.
 3. A fotós kiválasztása ráér az esküvő előtti hetekben is.
  Ekkor szokott az ajánlatkérésre adott válaszlevélben az szerepelni:
  „Köszönöm megtisztelő érdeklődését, de az időpont már foglalt. Sok boldogságot kívánok!”

Az esküvő előtti hetekben már csak „last minute” áron dolgozó fényképészt fogsz találni. Gondolj csak bele: vajon miért szabad még, amikor 6-12 hónappal az esküvő előtt már le szokták foglalni.

 

 1. Már levélben jeleztük a fotósnak, hogy számítunk rá, így biztos, hogy lefoglalta az időpontot számunkra.
  Nos, csak akkor veheted biztosra, hogy a kiszemelt fotós ott lesz az esküvődön, ha megkötötted vele a szerződést, mely őt is kötelezi. Így nem fordulhat elő veled az, amit minden szezonban olvasok párszor: a fotós visszamondta a munkát egy héttel az esküvő előtt. (Valószínűleg kapott egy jobb megbízást, vagy a szállását akkorra tudta csak lefoglalni a nyaraláshoz)
 2. A fotósok magas óradíjért dolgoznak.
  Ez sem igaz. Nem kerül többe minden esetben, ha tovább kell maradni az esküvőn, mert csúszik a tortavágás, és nem kerül az sem többe, ha a készülődés fotózása hamarabb kezdődik a tervezettnél.
 3. A fotós elvégzi a retusálást, így tuti elégedett leszek a képekkel.
  Az, hogy valaki vállalja a képek retusálását, még nem azt jelenti, hogy ért is hozzá. Nem biztos, hogy örömteli lesz a végeredmény.
 4. A fotósom nem vállalja a fotókönyv elkészítésé, mert nagyon elfoglalt.
  Ez is kamu szöveg szokott lenni, Valószínűbb, hogy nem képes megtervezni, legyártatni a könyvet. Nem minden fényképész van otthon a grafikus munka területén. Ha neked ez fontos, akkor előre tisztázd!
 5. A fotós referenciái között gyönyörű beállított képek vannak, tehát biztosan mindent le fog tudni fényképezni.
  Normális fényviszonyok között márki képe lehet egy megfelel képe elkészítésére. Ettől azonban még nem biztos, hogy a templomban vagy a lagzi-helyszínen, gyenge fényviszonyok mellett is helyt áll, és képes lesz értékelhető fotókat készíteni a táncolókról a tortavágásról, vagy a gyertyafény-keringőről. Tehát a megoldás: kérjetek betekintést olyan fotóanyagba, mely egy adott esküvő teljes képanyagát magában foglalja.
 6. Az esküvőt követő napokban megkaphatom a kész képeket.
  Amennyiben az utómunka is szerepel a megállapodásban, akkor erre nagyon kicsi az esély. Több száz, néha 1-2 ezer képet leválogatni, „utómunkázni”, retusálni és mindezt lelkiismeretesen, ahhoz nem elég 1-2 nap, főleg a szezon vége felé.
 7. Elég, ha szóban megállapodunk. “Dejófej… foglalót sem kér előre!”
  A végére maradt a kedvenc tévhit: Minek szerződést kötni, az árakat egyértelműen leírni? „Megbízunk egymásban, úriemberek vagyunk. Elég lesz szóban megegyezni!”
  Fontos tudnod, hogy szerződés megkötése és a foglaló kifizetése számotokra ugyanúgy biztosítékot jelent, mint a fényképésznek. Mindketten bízhattok ezek után a másikban, és ez így van rendjén. Neked megvan az esküvői fotósod, neki pedig megvan a megbízás.

Lássuk a lényeget!

Amennyiben eddig elolvastad, már is nagy lépést tettél egy későbbi csalódás elkerülése érdekében. Ha meg is fontolod a fentieket, akkor biztos, hogy megtalálod azt az esküvői fotóst, akire Neked szükséged van.

Megbízható, megfizethető, kreatív, és rendelkezik a szükséges tapasztalattal, eszközökkel!

“Igen, igen, de olyan sokat kér, hogy annyiért egy átlag ember heteket dolgozik!”

Amennyiben Te nem a legolcsóbb megoldást keresed, „minőség mindegy” alapon, fontold meg az alábbiakat a szolgáltatás árával kapcsolatban:
A fotós, akit keresel, sok év tapasztalatával rendelkezik. Az esküvő napján egy autó árával egyenértékű eszközparkkal a táskájában rohangál.  Ezeket az eszközöket időnként cserélnie kell, a tudását pedig gyarapítania (fizetős, gyakran külföldi tanfolyamok, workshopok).

Az esküvő napját követően még sok napon keresztül dolgozik a képeken, a fotókönyvön. Egy hétvégi amatőr fotósról mindez nem mondható el. Igaz hogy a fele árért dolgozik.

Vegyél tehát egy nagy levegőt, és ezt a három dolgot gondold végig, mielőtt döntesz:

 1. Mennyibe kerül majd a násznép vendégül látása?
 2. Mekkora összeget emészt majd fel a többi szolgáltató? Kaja, pia, helyszín bérleti díja, dekoráció, zenekar, DJ, Ceremónia-mester … ne érts félre, ők is érted dolgoznak, és egyértelműen a siker kovácsai számodra.
 3. Ha mindezt összeadtad, most gondold végig, mi marad meg az egészből az esküvőd után? Mire fogsz emlékezni 20-30 év múlva? A dekoráció megy a szemétbe, étel, ital… hm… másképpen, de szintén ott köt ki. Egyedül a fotók, melyek méltó emlékül szolgálnak majd.

Ha nem olyan képek készülnek esküvődön, amit örömmel nézegetsz majd, úgy fogod érezni, hogy az egész fotózás kidobott pénz volt az ablakon, még akkor is ha nem került sokba.

Miért válassz engem?

 Mert a kezdetektől fogva együttműködő partnereknek tekintelek benneteket, és nem csak egy jól fizető ügyfélnek,

 1. Minden szolgáltatási áram megtalálható honlapomon, és nem a karotokon lévő ékszer alapján, vagy esküvőtök általam saccolt költségvetéséhez viszonyítva adok árajánlatot.
 2. Rendelkezem a szükséges eszközökkel, melyekkel technikailag és tartalmilag egyaránt kiváló képeket fogok tudni készíteni. Minden váratlan helyzetre tudok megoldást kínálni minden helyszínen,
 3. Megállapodásunk minden részletét szerződésben rögzítjük, apró betűs részek nélkül. A végén pont annyit kell majd fizetnetek a szolgáltatásért amennyiben előzetesen megállapodtunk,
 4. Nem fogok plusz óradíjat kérni, ha a tervezettnél tovább kell maradnom az esküvőtökön.
 5. Az elkészült képeket leválogatva, digitális utómunka után adom át kiváló minőségben, nagy felbontású, és webre optimalizált változatban.
 6. Együttműködésünk eredményeként egyedi, exkluzív képeket kaphatsz, akár egy prémium fotókönyv formájában.

Végül még egy fontos dologra szeretném felhívni a figyelmedet:

 

Egy adott esküvői-szezonban egy fotós által elvállalható esküvők száma korlátozott. Ha halogatod az időpont lefoglalását, esetleg az alábbi mondatot olvashatod válaszlevelemben:

 

 „Őszinte sajnálatomra az időpont már foglalt.”

 

Te nem akarod az utolsó pillanatra halasztani fényképészed kiválasztását. Kérj árajánlatot akár most. Ezzel még nem kockáztatsz semmit, és egy számodra kedvező ajánlat esetén lehet, hogy be is fejezheted az esküvői fotós keresését.

 

Szeretnél részletesebb információt kapni?

Van még számodra egy ajánlatom!

Küldd el az ajánlat kérésekor a “650301” kódot , és egy 20 oldalas esküvői fotókönyvet adok ajándékba!
Töltsd ki az alábbi űrlapot és rövid időn belül ajánlatot küldök számodra.

Foglald le már most az időpontot!

Számtalan esetben kell egy ajánlatkérésre nemleges választ adnom, mert az időpont már foglalt. A jegyespárok nagyon gyakran már 6-12 hónappal az esküvő napja előtt megkeresnek, és szerződést kötnek, mert tudják, hogy a keresett szolgáltatók, esküvői fotósok, videósok naptárában a szabad időpontok hamar elfogynak. Az esküvőszervezők is gyakran esnek be egyszerre több foglalással is, hiszen az őket megkereső párok már jóval az esküvő előtt jelzik foglalási szándékukat.

Sok esetben hallom a telefonban, vagy olvasom az üzenetben:

“Sajnos már látjuk, hogy késésben vagyunk a foglalást illetően, de reméljük szabad vagy még azon a hétvégén!”

Ilyen esetekben sajnálkozva ugyan, de néhányszor el kell utasítanom a megkeresést, hiszen egy szombaton, csak egy esküvő fényképezését tudom elvállalni.

Ne Ti legyetek azok akik lemaradnak a lehetőségről!

Akár még ma felveheted velem a kapcsolatot. Egyeztessünk időpontot! Beszéljük meg a részleteket!

Akár most megtudhatod, mennyibe kerül az esküvői fotózás!

Írd le röviden tervezett esküvőtök néhány lényeges részletét.

 • Helyszín,
 • tervezett események, melyeken szeretnél fotós szolgáltatást,
 • milyen formában kéred a kész anyagot,
  digitális képek, fotókönyv, “slideshow”
 • bármi egyéb amit fontosnak érzel.

Elküldött üzenetedre néhány órán belül válaszolok. Amennyiben ajánlatom elnyeri a tetszéseteket, jöhet egy személyes találkozó. Biztos lehetsz benne, hogy ajánlatom nem tartalmaz majd “apró betűs” részeket. 🙂

Ajánlatkérés esküvői fotózásra

6 + 4 =

Exkluzív esküvői fotókönyv ajándékba!

Rendelj egész napos esküvői fotózást jegyes fotózással együtt (3. csomag) és egy exkluzív kivitelű, 20 oldalas fotókönyvet adok ajándékba a csomagban lévő 30x30cm-es FineArt album mellé. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy email-ben elküldöd  a megrendelést, benne a “650301” számot!

Az ajándék értéke: 25e Ft.

Esküvői képek

 

Tudom, hogy érdeklődésetek legfőbb célpontja az árakon túl az esküvői képek galériája.

Ezért arra biztatlak, nézd meg az általam esküvői képeket! Győződj meg a képek minőségéről!

Szeretném megmutatni neked, hogyan láttam én egy-egy pillanatot. Mi az ami számomra fontos egy esküvőn, egy kreatív fotózáson. Mi az amit én tudok hozzátenni közös jövőtök emlékeihez.

A galériában található képek mindegyike valódi menyasszony és vőlegény közreműködésével készült.

A referenciaanyag nem tartalmaz modelekkel készített képeket, nincs a galériában workshopon készült kép.

Tel: +3620/9414580

Web: eskuvo-fotos.hu

Érczi László

fényképész, esküvői fotós, EL-FOTO