Menyasszonyi smink

Nézzük, milyen legyen a menyasszonyi smink a fotózás szempontjából. Miben tér el a menyasszonyi smink az általad hétköznap feltett sminktől, és miért érdemes egy kicsit eltérni ettől.

Menyasszonyi smink fotós szemmel

A menyasszonyi smink ugyan úgy, mint a menyasszonyi ruha, az esküvői dekoráció, az egyéb kiegészítők mindig követik az éppen aktuális trendeket. Visszafogott, harsány, szexi, ez a te egyéniségedtől függ. Ebbe nem is mennék bele. Számtalan idevágó cikket leírást olvashatsz ebben a témában, csak írd be a keresőbe: menyasszonyi smink, és máris dől az információ.

Menyasszonyi smink fotózáshoz

Menyasszonyi smink fotózáshoz – egyeztess sminkeseddel!

Műszempilla vagy sem… ez is egyéni adottsághoz, illetve a te igényeidhez igazodik.

Ami viszont mindenképpen megfontolandó, hogy az esküvői fotókon mennyire szeretnéd hangsúlyozni, miként jelenik meg a smink…. vagy meg sem jelenik?

Hogyan jelenik meg a fotókon?

Több mint tíz éve fotózok hastáncosokat, különböző színpadi fellépőket. Valószínűleg te is láttál már színpadi táncosokat, és megfigyelhetted, hogy hétköznapi értelemben nagyon harsány sminket tesznek fel. Ennek oka, hogy mint színpadi szereplők gyakran láthatóak hétköznapi értelemben erős fényben. Fotózzák is őket ilyenkor rendszeresen. Ha nem tennék hangsúlyossá sminkjüket akkor nem mutatnának a színpadon, az erős fény miatt a legapróbb bőrhiba is jól látható lenne a fotókon. Ezt nem akarják.

Ezt Te sem akarod.

Tehát, ha azt szeretnéd hogy a fotókon ne kelts  “sápadt” benyomást, akkor a smink értelemszerűen kicsit “erősebb” kell legyen annál amit hétköznapi, vagy utcai sminknek szokás nevezni.

Az esküvői kreatív fotózás során már az előnézeti képek nézegetése során azok a menyasszonyok maguk állapítják meg, akik nem elég hangsúlyos sminket kértek, emiatt hókák a fotókon. Ilyenkor szokott jönni a kérdés:

Ugye, a photoshoppal tudsz rajta javítani!? 🙁

Természetesen lehet valamit javítani a helyzeten, ha a menyasszonyi smink nem lett olyan, ami a fotókon is előnyös, de csodákra ne számíts. Sokkal egyszerűbb ha előre konzultálsz erről a sminkeseddel. Esetleg a próba sminkek alkalmával ezt kipróbáljátok.

Hidd el, megtalálható a jó kompromisszum a megfelelő menyasszonyi smink, és a túl harsány hivalkodó hatást keltő végeredmény között.

Azt azonban beláthatod, hogy esküvőd napján te is egy “színpadi szereplő” leszel. Érdemes tehát ha a menyasszonyi smink is igazodik ehhez.

Még egy jó tanács!

Esküvőd előtt fokozottan figyelj arra, hogy elég folyadékot fogyassz, mert egy dehidratált bőrön nehezebb lesz utólag segíteni.

Névjegy Érczi László - esküvői fotós

2007-től foglalkozom hivatásszerűen esküvőfotózással, esküvői fotókönyvek készítésével. Számtalan jegyespár számára készítettem el esküvőjük emlékeit. A legszebb dolog az esküvőt követően, amikor családi fotózásra is engem kérnek a szülők, amikor egy kis jövevénnyel bővül a család.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..