Esküvőszervező – mennyibe kerül számodra?

Mekkora feladat lesz esküvőtök megszervezése, lebonyolítása. Mennyi időt,  fáradtságot vesz igénybe. Miben segít egy esküvőszervező ?

esküvőszervező

Az esküvőszervező garantálja számotokra, hogy minden a tervek szerint történjen.

Majd mi megszervezzük magunknak!

Ami még jobb: majd megszervezi a család. 🙂 Aki nem hitte el előre, hogy ez nem  jó recept az utólag szembesül vele, ez borítékolható.

Egy statisztika szerint a megkérdezett párok 80% nyilatkozott így utólag:

… ha most lenne az esküvőm, tuti kérném egy esküvőszervező segítségét!

A saját statisztikám is ezt igazolja. Az esküvők 80%-án, melyet nem esküvőszervező szervezett és/vagy vezényelt le, kisebb nagyobb káosz, egy vagy több kellemetlen szituáció mindig kialakult.

Manapság egy esküvő gyakran nagyon komoly szervezést igényel. Koordináció a szolgáltatókkal, a helyszínnel már jóval az esküvő napja előtt komoly lelki megterhelést jelenthet számotokra. Egy csomó kárba veszett idő, idegeskedés, stressz, melyet levehetsz a saját válladról.

Egy esküvőszervező leveszi a feladatot a vállatokról és a végelszámoláskor kiderül majd, hogy ez számotokra nem feltétlenül jelent plusz költséget.

Egy alkalommal, a kreatív fotózás alatt, a vőlegény folyamatosan azon idegeskedett: miért nem játszik már a zenekar (édesanyja hívta fel), mit csinálnak a vendégek, amíg mi fotózunk? Nos nem volt igazán felszabadult. Mit ne mondjak nehéz valakivel együttműködni egy fotózáson, ha – pestiesen szólva – “síkideg”!

Mennyibe kerül neked az esküvőszervező segítsége?

Felbecsülhetetlen! Azon a napon minden pénzt megér, ha nem neked kell idegeskedned a torta, a csokor, a kitűző, a vendégek (néha nem kicsit ittas) terelgetése, lagzi végén elszámolás a szolgáltatókkal… hidd el, nem akarod ezt!

Érdemes az elején leszögezni, hogy az esküvőszervezők többsége

 tiszteletdíját az általa közvetített szolgáltatóktól kapja.

Most gondolhatod, hogy jó…

de akkor drágábbak a szolgáltatók?

A válasz egyértelmű NEM. Azok a profi (nem szeretem ezt a szót, de itt nézzétek el nekem) esküvői szolgáltatók akik esküvőszervezőkkel dolgoznak együtt, minden esetben a bruttó szolgáltatási áraikból adnak jutalékot a szervezőnek. Tehát ez nem terheli a Ti költségvetéseteket.

Egyes esküvőszervezők fix tarifáért dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy előre megállapodtok vele, hogy esküvőtöket milyen díjért vezényli le. Ezt megteszi az általatok beszervezett szolgáltatók közreműködésével is. Munkájuknak köszönhetően számotokra ez a fx költség szintén megtérül, hiszen számtalan problémával nem is találkozol. Mire találkoznál vele az esküvőszervező már kipipálta.

Jómagam gyakran dolgozom együtt esküvőszervezőkkel. Számtalanszor tapasztaltam már, hogy a problémamegoldó képesség, határozott fellépés egy adott szolgáltatóval szemben, a költségek kordában tartása mind olyan dolog ami segít abban, hogy…

…a Ti napotok Rólatok szóljon, és ne a megoldandó problémákról, idegesítő részletek tisztázásáról.

Nem egy esetben tapasztaltam már olyat, hogy egy esküvőszervező kedvezőbb szolgáltatási árat tudott biztosítani néhány területen, ahhoz képest amit a párnak ajánlott volna az adott szolgáltató egy megkeresés alkalmával.

Ha kell, pont a szolgáltatóval szemben fogja érdekeiteket képviselni, bár erre nagyon ritkán van szükség, mert…

… az esküvőszervező olyan professzionális esküvői szolgáltatót ajánl számotokra minden területen, akivel vélhetően már több alkalommal dolgozott együtt. Ezzel garantálja, hogy nem ér majd benneteket csalódás!

A szolgáltatók kiválasztásakor több lehetőséget kínál, azok referenciáit együtt mutatja be. Ha kívánjátok, személyes konzultációra is lehetőséget biztosít az adott terület képviselőjével.

Ott van veletek egész nap. A Ti rendelkezésetekre áll, elkövetve mindent annak érdekében, hogy minden rendben legyen. Olyan problémákat orvosol, amelyekről esetleg tudomást sem szereztek aznap.

Egy esküvőszervező akár az időjárást is képes befolyásolni, ha nagyon muszáj! 🙂

Az esküvőszervező

Névjegy Érczi László - esküvői fotós

2007-től foglalkozom hivatásszerűen esküvőfotózással, esküvői fotókönyvek készítésével. Számtalan jegyespár számára készítettem el esküvőjük emlékeit. A legszebb dolog az esküvőt követően, amikor családi fotózásra is engem kérnek a szülők, amikor egy kis jövevénnyel bővül a család.

Hozzászólások lezárva.