Esküvő fotózás – stílusok

esküvő fotózás stílusok

Az esküvői fotózás óriási változáson ment keresztül a technikai eszközök fejlődésével. Az eszközök méretének csökkenése, a képek sokszorosításának lehetősége, a fotózás menetének egyszerűbbé válása időben és technikailag lehetővé tették a párok számára, hogy ne csak műteremben készülhessenek képek. A sokszorosítható papírképek lehetővé tették, hogy rengeteg ember láthasson egy-egy esküvői fotót. A felmerülő igények és a technika fejlődése miatt elkezdtek kialakulni a különböző esküvő fotózás stílusok.

Fotózsurnaliszta, kreatív, illusztratív, dokumentarista, riport, divat, glamuor, “ART”…

esküvő fotózás stílusok - szabadtéri portré

Szinte minden elhangozhat ha esküvő fotózás stílusok kerülnek szóba. A fotózás történetének kezdetén az esküvői fotózás nem volt több portréfotózásnál. A technikai fejlődés lehetőséget nyitott a fényképész és a pár számára kilépni a műtermi fotózás szűk kereteiből. Lehetővé vált a szabadtéri fotózás. A szabadban kevéssé befolyásolhatóak a fények, de a mai eszközökkel szélsőséges fényviszonyok között is lehetőség nyílik a fényképezésre.

esküvői képek vakuval

Esküvő fotózás stílusok

Esküvői zsurnalizmus

Az eszközök fejlődése lehetővé tette az esküvői fotós számára, hogy az esküvő menetét követve megörökítsen minden pillanatot amit jónak lát. Ezt a történések befolyásolása nélkül teszi.

A fényképész a készülődéstől a menyecsketáncig veletek van.  Az eseményeket nem befolyásolja, saját látásmódja szerint rögzíti amit fontosnak talál. Részletesen ismeri a szertartások, egyéb események menetét.

Jellemzően a készülődés, szertartások, a lakodalom eseményei készülnek ebben a stílusban.

esküvői torta

fotozsurnaliszta kép

Kreatív fotózás: klasszikus, divat, glamour….

A kreatív – más néven beállított – fotókról személyiségetek, kisugárzásotok köszön majd vissza. Sőt! Pillanatnyi hangulatotok is rányomja bélyegét a képekre.

Szokatlan, extrém helyszínen is készülhetnek az esküvői kreatív képek, ha úgy érzitek, ez illik hozzátok.

Extrém helyszi esküvői kreatív fotózáshoz

Ellenben ha Ti egy visszafogott, csendes pár vagytok, valószínűleg nem fog rólatok extrém fotósorozat készülni egy gyártelepen rozsdás vasak és gépek között. Ez esetben a megoldás a klasszikus, visszafogott, extrém dolgoktól mentes képek készítése. Ezek a képek tükrözik egyéniségeteket, egymáshoz való viszonyotokat, érzéseiteket ami áthat benneteket, és szinte kézzelfoghatóvá válik.

klasszikus esküvői fotó

Mit nem kell erőltetni, mi áll jól?

Ha beállított fotózás gondolatára is a hideg ráz, akkor nem biztos, hogy érdemes erőltetni a “beállított képek” vonalat.

Az emlékfotózás során gyakran előfordul, hogy a menyasszonyt, vőlegényt rövid időre “magukra hagyom” és mint egy paparazzo, távolról készítek képeket egy teleobjektívvel. Nem szólok, csak fényképezek. Nem árt egy kis kreativitás, de néha jót tesz, ha a kép a maga természetes egyszerűségében készül el.

Ezek a képek természetesek és nem fog benneteket az őrületbe kergetni a fotós…. de nem unalmas-e, ha minden kép így készül?

Azt hiszem azért nem árt néhány portré, megörökítendő milyen szépek vagytok együtt és külön. Én mindenképpen azt javaslom…

bízz esküvői fotósodban! Hidd el neki, hogy egy adott beállítás számotokra jól áll, azt is, ha nem! Ha jól választottál, rábízhatod magad!

 


wiki

Névjegy Érczi László - esküvői fotós

2007-től foglalkozom hivatásszerűen esküvőfotózással, esküvői fotókönyvek készítésével. Számtalan jegyespár számára készítettem el esküvőjük emlékeit. A legszebb dolog az esküvőt követően, amikor családi fotózásra is engem kérnek a szülők, amikor egy kis jövevénnyel bővül a család.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..